Karasinek İlaçlama

Karasinek, iki kanatlı yada çift kanatlı denen böcek takımından eklembacaklıların ortak adıdır. İki kanatlılar takımında yer alan karasineklerrasında sivrikarasinektatarcıkkarasinek ve büvelek adıyla ön plana çıkar ve başkalaşım geçirirler.

KARASİNEK TÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Karasineğin vücudu diğer böceklerin vücuduyla benzerlik gösterir ve üç kısımdan oluşur; baş, göğüs, karın. Başının ön kısmında iki adet duyarga bulunur. Bu duyargalar koku alma ve dokunma organı olarak kullanılır. Başın yanında bulunan iki şişkin çıkıntı hayvanın gözleridir. Binlerce küçük göz birleşerek bu petekgöz denilen iri gözleri oluşturur. Sineğin alt ve üst dudağı birleşip hortumu oluşturduğundan beslenmesini emerek ve sokarak gerçekleştirir.

KARASİNEKLER NASIL BESLENİR?
Karasinekler besin olarak sıvı maddelerle beslenirler. Sıvının emilmesi, besin kanalının ön kısmında bulunan iki emme pompası ile gerçekleşir. Besinler yemek borusuna ince bir kanalla bağlı olan büyük hacimli kursakta depolanır.

KARASİNEK NERELERDE YAŞAR?
Karasinek türünün dişisi havalar ısınmaya başladığında gübrelerin, etlerin ve pisliklerin üzerinde gezerek yumurtlamaya başlar. Her dişi saatte ortalama 200 yumurta bırakabilir.

KARASİNEKLERİN İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLARI NELERDİR?
Karasinekler sıtma, filariazis, deng, sarı humma ve ensefalomyelitis gibi viral veya parazitik hastalıkları insanlara bulaştırarak salgınlara yol açabilirler. Bunun yanında bazı karasinek türleri ölümcül hastalıkların virüslerini taşır.

KARASİNEK İLAÇLAMA NASIL YAPILIR?
Karasinek ilaçlamasında kullanılan ilaçların sağlığa zararsız ilaçlar olması ve  ilaçların ziraat mühendisleri tarafından hazırlanmış olması gerekir. Karasinek ilaçlamasındakullanılan ilaçlar sıvı-kokulu veya sıvı-kokusuz ilaçlar olabilir. Karasinek ilaçlamasında ferdi olarak yaptığınız ilaçlamalar sadece geçici çözümler sağlar.

KARASİNEK NERELERDE YAŞAR?
Karasinek türünün dişisi havalar ısınmaya başladığında gübrelerin, etlerin ve pisliklerin üzerinde gezerek yumurtlamaya başlar. Her dişi saatte ortalama 200 yumurta bırakabilir.

Nokta ilaçlama,  karasinek ilaçlama sorunlarınızda sertifikalı personeller, uygun ekipmanlar ve Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı haşere ilaçları ile kalıcı çözümler sunar.