Vapur İlaçlama
Su buharı ile çalışan küçük gemilere vapur denir. Vapurlar gemilere kıyaslar daha küçük ve kamara sistemi bulunmayan taşıtlardır. Gemi ile vapurların donanımı da oldukça farklıdır. Gemiler uzun yolculuklarda yük taşımak ve insanların yolculuk yapmasına yardımcı olurken, vapurlar kısa mesafe çalışırlar ve yük taşıma oranları oldukça azdır.
Bir vapurun yolcu taşıma kapasitesi gemiye göre fazlası ile düşüktür, bu yüzden tek bir seferde binen yolcu kapasitesi sınırlı ve bellidir. Vapurlar gemilere kıyasla daha kısa mesafeler çalıştığından, bir vapurun yolcu yoğunluğu o gün yaptığı seferlerin toplamı dikkate alınarak hesaplanmalıdır.
Vapurlarda, girip çıkan insan sayısı oldukça fazladır. Durdukları limanlar, yolculuklarını tamamladıkları şehirler çeşitli haşere ve böcek türlerinin üremesine sebebiyet verebilir. Vapurda yolculuk esnasında ortaya çıkan haşereler, yolcuların panik yapmasına sebep olabilir. Denizde haşere sorununa çözüm bulmak kolay olmayabilir, bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için düzenli olarak ilaçlandırma yapmak en iyisidir.
Haşereler insan sağlığını olumsuz yönde tehdit ederler. Vektör (taşıyıcı) zararlılar olduklarından, insanlara her türlü mikrobu bulaştırabilir, bulaşıcı hastalık taşıyor olabilirler. Bazı haşere türleri insan kanıyla direkt temas halinde olduklarından ölümcül hastalıklar taşırlar. Bunun yanında haşerelerin vapurda bulunan eşyalara ve Vapurun donanımına verdiği zararlar da oldukça ciddi hasarlar olabilir.
Vapurlarda bireysel ilaçlama yapmak mümkün olmayabilir, halka açık alanlarda bireysel ilaçlama yapmak halk sağlığını tehlikeye atabilir. Yanlış ilaç kullanımı, gıda zehirlenmelerine ve haşerelerin çoğalmasına sebebiyet verebilir.
Nokta İlaçlama, vapur ilaçlama sorunlarınızda sertifikalı personeller, uygun ekipmanlar ve Sağlık Bakanlığı onaylı haşere ilaçları ile kalıcı çözümler sunar.